3 מתכוני מרקים טעימים ומחממים לחורף
מרגישים חורף באוויר!
איך אפשר בלי מרקים חמים, מזינים וטעימים לימות החורף הקרים. החלטנו לפנק אתכם ב3 מתכונים פשוטים וקלים, עם ירקות מובחרים שניתן להשיג אצלנו במתחם כמובן! בחנות החדשה של משק פיין: 1000 מ”ר של תוצרת חקלאית בקנייה ישירה מהחקלאי לצרכן. פתוחים כל יום, כולל שבת
1. מרק מינסטרונה :
1 בצל קצוץ קצוץ גס
3 כפות שמן זית
2 גזרים – קוביות קטנות
2 קישואים – קוביות קטנות
2 תפוחי אדמה – קוביות קטנות
1 כוס אפונה קפואה
סלרי אמריקאי קצוץ (עם העלים)
1 קופסת שימורים שעועית ברסק עגבניות
1 רסק עגבניות קטן
1 כף אבקת מרק
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מלח, פלפל, פפריקה אדומה
*ניתן להוסיף דגן כלשהו כגון גריסי פנינה- בכמות של חצי כוס
אופן ההכנה :
בסיר עמוק למרק מטגנים בצל קצוץ בשמן זית כ-2 דקות. מוסיפים לסיר את שאר הירקות (גזר, קישוא, תפוח אדמה ואפונה) ונטגן הכל יחדיו כ-2 דקות נוספות.
נוסיף לסיר המרק את שאר המצרכים, נערבב היטב ונכסה במים רותחים לפי גובה הסיר. אם בחרתם להוסיף דגן כלשהו עכשיו זה הזמן
נתבל לפי הטעם, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה בינונית עד שכל הירקות מתרככים.
נטעם, נתקן תיבול ונגיש חם.
2. מרק כתום :
מצרכים (כ-4 מנות):
1 בצל גדול- בינוני קצוץ
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
2 גזרים בינוניים-גדולים פרוסים לעיגולים
כוס דלעת חתוכה לקוביות
2-3 עלי תימין/ מרווה קצוצים גס
תיבול: , 1 כפית אבקת מרק, 1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם, קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
ההכנה:
מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את הבטטה והגזר והדלעת ומטגנים תוך כדי ערבוב קל כ-3 דקות. מתבלים ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (וקצת יותר). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד שהבטטה והגזר מתרככים (מומלץ לבדוק בעזרת מזלג). טוחנים את המרק באמצעות בלנדר ידני עד לקבלת מרק כתום סמיך וחלק. מחזירים לאש, מוסיפים עלי תימין/ מרווה ומערבבים כ-3 דקות. מסירים מהאש ומגישים.
3. מרק אפונה :
המרכיבים :
-
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 6 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כרשה או בצל פרוסיםההכנה :
שמים בסיר את האפונה הקפואה, תחתיות הארטישוק והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום והכרשה או בצל ומטגנים כ-3 דקות, עד שהם הופכים שקופים. מעבירים את תכולת הסיר והמחבת למעבד מזון (או משתמשים בבלנדר מוט) ומעבדים למחית אחידה. מחזירים לסיר ומבשלים כ-3 דקות, על להבה בינונית
בתאבון! ושיהיה לנו חורף חם (:
משק פיין – גבעת עדה, מתחם חוצות שפיים
קומה תחתונה (במקום אייס)
ימים ושעות פתיחה :
ראשון-חמישי 10:00-18:00
שישי 9:00-15:00
שבת 10:00-16:00